Nieuws

Frenkie de Jong oogst lof: 'Hij heeft af en toe weer van die zachte voetjes'

Frenkie de Jong oogst lof: 'Hij heeft af en toe weer van die zachte voetjes'

01-05-2022 23:01

Jan van Halst zag Frenkie de Jong een prima wedstrijd op de mat leggen tegen Real Mallorca (2-1). Tijdens het duel tegen Rayo Vallecano (0-1 nederlaag) reageerde de Nederlander nog woedend toen Xavi Hernández hem na een uur spelen van het veld haalde.

Toch zag de Spaanse oefenmeester geen aanleiding om De Jong buiten zijn basiself te houden. "Hij straalde meer plezier en zelfvertrouwen uit", analyseert Van Halst bij Ziggo Sport. "Het was allemaal nog niet helemaal top wat hij deed. Hij had af en toe ook wel een beetje balverlies."

Toch viel De Jong geregeld op met enkele fijnbesnaarde passjes. "Hij heeft af en toe weer van die lekker zachte voetjes. Hij straalde meer vertrouwen uit. In dat wachten is hij zó goed: dat uitstellen van de pass."

Van Halst verwacht dat de international met een goed gevoel thuiskomt na de overwinning. "Het geeft weer een beetje hoop", besluit hij. Memphis Depay was belangrijk door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Zodoende won FC Barcelona weer eens na drie thuisduels op rij te hebben verloren.