Vitesse dankzij Openda langs Go Ahead en kan zich opmaken voor de play-offs

01-05-2022 16:46 Laatste update: 17:00

Vitesse kan zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen met 1-2 van Go Ahead Eagles door twee doelpunten van Loïs Openda.

Het duel kende een interessante start met kansen over en weer. De thuisploeg miste een grote kans na slecht inschieten van Isac Lidberg en Openda raakte namen Vitesse de paal. In de dertiende minuut was het wel raak voor de spits. Toni Domgjoni wist Openda te bereiken die op zijn beurt keurig binnen schoot. Go Ahead liet het er niet bij zitten en pakte na de openingstreffer het initatief. Het harde werken werd beloond, want na 35 minuten bracht Lidberg de Eagles op gelijke hoogte: 1-1.

Het elftal van Thomas Letsch kwam na rust sterk uit de kleedkamer en zocht veel de aanval. Twintig minuten voor tijd was het weer Openda die scoorde. De spits kopte een voorzet van Riechedly Bazoer tegen de touwen. Go Ahead probeerde nog wat in de slotfase, maar kwam niet meer tot scoren. Door de overwinning is Vitesse zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.