Nieuws

Van der Gijp denkt aan Derksen: 'Hij moet niet als een paria worden neergezet'

Van der Gijp denkt aan Derksen: 'Hij moet niet als een paria worden neergezet'

30-04-2022 19:30

Het 'kaarsverhaal' van Johan Derksen is niet kloppend, zegt René van der Gijp in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Het verhaal van Derksen leidde uiteindelijk het eind van Vandaag Inside in door de ophef die het teweeg bracht.

Derksen zei in het praatprogramma dat hij vijftig jaar geleden een kaars in de vagina van een vrouw stopte die bewusteloos was. Een dag later kwam hij met een genuanceerde versie. Het Openbaar Ministerie kondigde zelfs een onderzoek aan, maar volgens Van der Gijp is dit niet persé het verhaal van Derksen. "In het 'onderbroekenlol in kantines-circuit' heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is."

Van der Gijp spreekt hier over Dick Ploeger, die onderdeel uitmaakte van het verhaal van Derksen. "Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan. Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie (de kaars, red.) tussen haar benen stond. Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven."

Vertrek

Dat het programma Vandaag Inside is gestopt, betekent ook het eind van de contracten van Wilfred Genee, Derksen en Van der Gijp zelf. "Paul Römer (topman Talpa, voormalig commissaris Ajax, red.). heeft gezegd dat hij ons programma niet meer van deze tijd vindt. Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar. Ik probeer me echt wel te verplaatsen in die Römer, dat hij deze talkshow niet in deze tijdsgeest vindt passen, maar waarom zegt ie dat nou?!"

"Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer Junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha. Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad. Ook allemaal make up-meisjes sturen mij appjes: wij hebben nog nooit zo gelachen achter de schermen van een programma. Het is niet erg dat het stopt, maar die kleedkamer ga ik wel missen."

Van der Gijp heeft te doen met Derksen. "Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo'n paria wordt neergezet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!