Nieuws

Klopp verlengt contract met twee jaar: 'Wat doe je als je vrouw wil blijven?'

Klopp verlengt contract met twee jaar: 'Wat doe je als je vrouw wil blijven?'

28-04-2022 19:09 Laatste update: 19:12

Jürgen Klopp heeft donderdagmiddag officieel bevestigd dat zijn contract bij Liverpool verlengd is. De Duitse trainer maakte dit op geheel eigen wijze bekend via een bijzondere videoboodschap.

De manager van Liverpool zal samen met de overige stafleden tot medio 2026 aan het roer blijven bij de Britse topclub. Hierdoor blijven Pepijn Lijnders (assistent) en John Achterberg (keeperstrainer) ook langer in Liverpool. "Ik heb iets aan te kondigen. Sommigen zullen het leuk vinden, sommigen niet. Als je het niet leuk vindt, stop dan met kijken", trapt Klopp de ludieke video af.

"Ik blijf voor nog eens twee jaar", vervolgt de Duitse manager. De reden voor een langer verblijf is op Anfield is helder. "Omdat Ulla wil blijven! En wat doet een goede man als zijn vrouw wil blijven? Dan blijf je natuurlijk." Maar dat is niet de enige reden. "Daarnaast hou ik zelf heel veel van de club en het is voor mij de beste plek om nu te zijn. Hopelijk gaan we met elkaar genieten van deze tijd", aldus Klopp.

Liverpool maakt dit seizoen nog kans op de quadruple. De ploeg van Klopp is nog volop in de titelrace met Manchester United en de League Cup werd eerder dit seizoen al gewonnen. Ook staat Liverpool in de finale van de FA Cup en heeft de Britse grootmacht een grote stap gezet richting de Champions League-finale. Liverpool won woensdagavond namelijk in de heenwedstrijd in de halve finale van het miljardenbal met 2-0 van Villarreal.