Nieuws

Kompany overtuigd van aanstaande City-transfer: 'Met hem worden we kampioen'

Kompany overtuigd van aanstaande City-transfer: 'Met hem worden we kampioen'

28-04-2022 18:14 Laatste update: 18:17

Vincent Kompany weet dat Erling Haaland komende zomer naar Manchester City zal verkassen. De voormalig aanvoerder van The Citizens is ervan overtuigd dat de 21-jarige Noor zijn geliefde club kampioen van Engeland zal maken.

Haaland wordt al een lange tijd in verband gebracht met een overstap naar Manchester. De Noorse spits van Borussia Dortmund zou naar verluidt al een mondeling akkoord hebben met de Britse grootmacht. Haaland en Manchester City hebben dit echter nog niet officieel bevestigd. Kompany, die op dit moment trainer is van RSC Anderlecht, lijkt te weten dat de transfer zo goed als rond is.

De Belg wordt in een interview op de Engelse televisie gevraagd naar de titelrace tussen Manchester City en Liverpool. Hij is ervan overtuigd dat Haaland The Citizens volgend jaar kampioen zal maken. "Ik zie geen van beide ploegen dit seizoen nog veel punten verliezen", aldus Kompany. "Ik denk dat City favoriet is, maar als het dit jaar niet gebeurt, dan volgend jaar. We gaan Haaland halen", besluit hij lachend.

Haaland heeft een afkoopclausule van 75 miljoen euro in zijn contract staan. Volgens diverse bronnen zou Manchester City bereid zijn om deze som te betalen. Daarnaast hoopt de Britse grootmacht de 21-jarige Noor met een salaris van zes ton per week voor zich te winnen.