Nieuws

Van Basten fileert Bayern-verdediger: 'Hij is echt bijzonder zwak en langzaam'

Van Basten fileert Bayern-verdediger: 'Hij is echt bijzonder zwak en langzaam'

07-04-2022 17:00

Marco van Basten is totaal niet onder de indruk van Niklas Süle. Het is voor de voormalig topaanvaller één groot vraagteken waarom de Duitser nog altijd minuten maakt voor Bayern München.

In de uitzending van Ziggo Sport wordt de analist gevraagd wat hij van de Duitse verdediger vindt. "Ik vind hem de laatste jaren echt opvallend slecht", steekt Van Basten van wal. Vervolgens ontaardt de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar in een ongekende klaagzang over de verdediger. "Hij loopt ook alsof hij een trekschuit voortrekt."

"Hij is bijzonder zwak en langzaam, maar toch staat hij gewoon in het eerste elftal van Bayern en in het Duitse team. Het verbaast me erg", steekt Van Basten zijn mening niet onder stoelen of banken. "Hij blinkt uit in zwak spel. Het valt me echt op", benadrukt hij.

Na afloop van dit jaar verkast Süle transfervrij naar Borussia Dortmund. "Ik vond het nog opvallend dat hij er zo lang heeft gestaan en gespeeld. Op mij maakt hij altijd een kwetsbare indruk. Hij is niet wendbaar, is niet comfortabel aan de bal en kan niet goed koppen. Ik vraag me af waarom hij daar toch telkens staat. Voor de rest maak ik me er niet druk om en slaap ik goed hoor", besluit hij met een knipoog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!