Nieuws

Buijs wijst schlemiel aan tegen Ajax: 'Liet zich kinderlijk aftroeven'

Buijs wijst schlemiel aan tegen Ajax: 'Liet zich kinderlijk aftroeven'

02-04-2022 19:51 Laatste update: 19:53

Danny Buijs heeft gemengde gevoelens na het verloren duel met Ajax (1-3), maar de trainer van FC Groningen heeft vooral veel goede dingen gezien van zijn ploeg. Vooral op verdedigend vlak valt er veel te verbeteren, aldus de trainer. 

"Van het grootste gedeelte van de ploeg heb ik genoten, zeker de eerste helft", zegt Buijs in gesprek met ESPN. " We zetten hoog en agressief druk, de laatste lijn sloot goed aan en als we de bal veroverden waren we ook goed in staat hem te behouden. Ook kwamen we er in de counter een paar keer goed uit, waaruit we ook scoorden. Daar was ik heel tevreden over."

Damil Dankerlui was de schlemiel bij Groningen en dat ontkent Buijs ook niet. "We maakten cruciale fouten. We hebben deze week vijftig keer benoemd wat Dusan Tadic doet bij een ingooi, maar Damil liet zich toch kinderlijk aftroeven", gaf Buijs toe. Dankerlui werd in de rust gewisseld. "Niet alleen vanwege de goal, want ik overwoog hem eerder in de eerste helft al te vervangen."

Buijs zag vooral lichtpuntjes in het duel, ondanks het verlies. "Duarte, Meijer, Strand Larsen… Daar heb ik gewoon van genoten. Als ik kijk waar zij een half jaar geleden stonden en wat ze nu laten zien tegen Ajax, dat is gewoon heel knap", sluit de trainer af. 

Groningen blijft ondanks het verlies op de achtste plaats staan in de Eredivisie. Nummer negen sc Cambuur volgt op drie punten achterstand. Ajax blijft koploper in de Eredivisie en moet hopen dat PSV onderuit gaat op bezoek bij FC Twente.