Nieuws

'Ik wreef over de benen van Van Nistelrooy om zijn doelpunten over te nemen'

'Ik wreef over de benen van Van Nistelrooy om zijn doelpunten over te nemen'

31-03-2022 10:17 Laatste update: 10:22

Carlos Vinicius is erg te spreken over Roger Schmidt. De Braziliaanse spits is lovend over de werkwijze van zijn trainer en laat weten dat hij Schmidt een 'topcoach' vindt. Daarnaast is Vinicius ook onder de indruk van Ruud van Nistelrooy.

"Roger Schmidt? Hij is in alles top", zegt de Braziliaan tegen het Eindhovens Dagblad. "Tactisch, technisch en ook als mens kan ik me nauwelijks een betere trainer wensen. Hij is buitengewoon begaan met zijn spelers en kan wedstrijden lezen. Ja, PSV heeft echt een topcoach."

Van Nistelrooy zal volgend seizoen het stokje overnemen van Schmidt. Toen Van Nistelrooy zelf nog actief was als voetballer, maakte hij veel indruk op Vinicius. "Hij is een bijzondere sportman voor mij, een absolute topvoetballer. Vroeger speelde ik op de Playstation altijd met hem in de ploeg", vervolgt de spits van PSV. "Ook door zijn uitstraling."

"Afgelopen zomer mocht ik hem voor het eerst ontmoeten en wreef ik een keer over zijn benen. Daarna heb ik hetzelfde bij de mijne gedaan. Ik zei tegen hem dat ik zo zijn doelpunten over wil nemen", besluit Vinicius. De Braziliaanse spits heeft dit seizoen zeven doelpunten achter zijn naam staan. Daarnaast leverde hij ook zes assists voor de ploeg van Schmidt.