Nieuws

'Barcelona legt contact met Raphinha en zaakwaarnemer Deco'

'Barcelona legt contact met Raphinha en zaakwaarnemer Deco'

22-03-2022 14:47 Laatste update: 15:07

FC Barcelona wil zich de komende zomer versterken met Raphinha. De 25-jarige vleugelaanvaller maakt een goede indruk bij Leeds United en de Blaugranas hebben inmiddels contact opgenomen met diens zaakwaarnemer, oud-voetballer Deco. 

Het Spaanse Sport weet te melden dat trainer Xavi Hernández groen licht heeft gegeven om de gesprekken met Raphinha te starten. De krant meldt dat Raphinha de rol van Ousmane Dembélé moet gaan overnemen. De Franse buitenspeler lijkt komende zomer naar Paris Saint-Germain te vertrekken. 

Raphinha wordt gezien als sterkhouder van Leeds, dat zestiende in de Premier League staat en tegen degradatie strijdt. De zaakwaarnemer van de Braziliaan is zeer bekend met Barcelona: Deco speelde tussen 2004 en 2008 voor de Spaanse grootmacht. Sport meldt dat Deco aan het begin van het seizoen al aangaf dat Raphinha niet zijn contract zal verlengen in Engeland en openstaat voor onderhandelingen. 

De vleugelspeler kwam in 2020 over van Stade Rennes en kwam tot nu toe tot 57 optredens voor The Whites, waarin hij vijftien keer het doel trof en twaalf assists gaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!