Nieuws

Hofland optimistisch over handhaving met Willem II: Ik geloof in een wonder

Hofland optimistisch over handhaving met Willem II: "Ik geloof in een wonder"

15-03-2022 16:51

Kevin Hofland heeft zijn eerste training bij Willem II achter de rug. De oud-trainer van Fortuna Sittard is na afloop eerlijk en geeft aan dat de Tilburgers het geluk aan hun zijde moeten hebben om aan degradatie te ontsnappen.

Willem II staat sinds afgelopen weekend onder de degradatiestreep en zal met een loodzwaar programma in het vooruitzicht, alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven in de Eredivisie. De club stelde maandag met Hofland een nieuwe hoofdtrainer aan die weet wat voor moeilijke klus hem te wachten staat. "Ik ben me daar zeer van bewust. Willem II is een club met potentie", zegt Hofland in gesprek met het Brabants Dagblad. "Het is nu mijn taak, samen met mijn staf, om dit tot een goed einde te laten komen. Ik heb er vertrouwen in. Ik geloof in een wonder."

De oud-verdediger is realistisch en weet dat de Tilburgers het nodige geluk moeten hebben in de degradatiestrijd. "En dat kun je afdwingen door hard te werken, daar ben ik zeker van. Je moet je kop niet laten hangen bij een tegenslag, maar als team blijven knokken. Met elkaar strijden, passie tonen en doorgaan tot het einde."