'City praat met Raiola over Haaland, investeringsfondsen willen Barça helpen'

'City praat met Raiola over Haaland, investeringsfondsen willen Barça helpen'

13 oktober - 20:34 Laatste update: 20:59
Bundesliga 0 Reacties

De toekomst van Erling Haaland blijft de gemoederen bezig houden. Volgens The Times gaat zaakwaarnemer Mino Raiola in januari in gesprek met Manchester City over een transfer van de topschutter van Borussia Dortmund. Diario Sport stelt dat ook FC Barcelona nog mag hopen op zijn komst.

Door een transferclausule kan Haaland volgende zomer voor 75 miljoen euro vertrekken bij Dortmund. Het maakt de 21-jarige Noor bijzonder gewild. Afgelopen zomer ging Raiola al bij diverse Europese topclubs op bezoek om de toekomst van zijn cliënt te bespreken en in januari staat een nieuwe afspraak met City op de agenda.

Haaland staat bovenaan het transferlijstje van de Premier League-kampioen, verzekert The Times. Het ontbreekt manager Pep Guardiola momenteel aan een spits van wereldklasse, nadat de club er niet in slaagde om Harry Kane los te weken bij Tottenham Hotspur. Dat wil City graag rechtzetten met de komst van Haaland, die bovendien fan is van The Citizens doordat zijn vader Alf-Inge er tussen 2000 en 2003 speelde.

Barcelona
Raiola sprak eerder onder meer ook met FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta. De Catalanen leken Haaland echter niet te kunnen veroorloven door de financiële situatie. Volgens Sport is de komst van de topspits mogelijk toch geen utopie. Meerdere investeringsfondsen hebben zich in Camp Nou gemeld om te helpen een deal te financieren.

Mede door het hoge salaris van de speler en de commissies voor Raiola blijft een deal moeilijk. Een team met jeugdproducten als Ansu Fati, Pedri en Gavi aangevuld met Haaland, doet het Barça-bestuur desondanks watertanden, stelt de sportkrant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie