Nieuws

Studio Voetbal wijst naar 'oude man' van Ajax: 'Op geen enkele positie de beste'

Studio Voetbal wijst naar 'oude man' van Ajax: 'Op geen enkele positie de beste'

28-02-2022 07:25 Laatste update: 10:08

Daley Blind zal zondagmiddag zo snel mogelijk willen vergeten. Theo Janssen en Rafael van der Vaart zijn niet onder de indruk van de onomstreden basisspeler na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-1). 

Janssen is niet mild voor het optreden van de 31-jarige back. "Ik vond hem heel slecht spelen, dat had vooral te maken met bereidheid. Hij laat gewoon zijn man lopen, gaat er niet vol achteraan. Hij sjokt er echt achteraan. Dat was Ajax vandaag. Ze waren overal een stapje te laat en gingen er niet volledig voor. Ze dachten: het komt wel goed", zegt de oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax in Studio Voetbal

Blind was betrokken bij de 1-0 van Go Ahead en blokkeerde niet op tijd het schot van Iñigo Córdoba. Volgens Janssen is de afwezigheid van Jurriën Timber een groot gemis. "Dan zien je dat Ajax achterin één op één komt te staan en daar veel moeite mee heeft. Timber lost veel op, maar valt nu weg (lichte blessure, red.). Dan komen ze echt in de problemen. Dat heeft er mee te maken dat de backs veel te hoog spelen."

Van der Vaart valt Janssen bij. "Maar toch wordt hij áltijd opgesteld. Blind is een heerlijke speler voor een trainer, want hij kan overal spelen. Maar hij is op geen enkele positie de beste. Hij ziet er soms wel een beetje als een oude man uit." Door de nederlaag van de Amsterdammers is de titelstrijd tussen de Ajax en PSV weer losgebarsten: het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt slechts twee punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!