Nieuws

'Opmerkelijke openbaring na statement: Abramovich blijft alsnog Chelsea-eigenaar'

'Opmerkelijke openbaring na statement: Abramovich blijft alsnog Chelsea-eigenaar'

27-02-2022 10:33 Laatste update: 11:36

Roman Abramovich kondigde zaterdag in een vaag statement aan terug te treden bij Chelsea, maar blijft volgens Fabrizio Romano gewoon eigenaar van The Blues. De formele verantwoordelijkheid heeft hij bij anderen ondergebracht, om de club te 'beschermen'.

De doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist weet dat Abramovich helemaal niet definitief vertrekt bij Chelsea. Volgens Romano heeft de Rus zijn taken overgedragen aan directeur Marina Granovskaia en Peter Cech, die vanaf nu verantwoordelijk zijn voor elk aspect dat bij het reilen en zeilen van de club komt kijken, zoals contractonderhandelingen en in- en uitgaande transfers.

Op deze manier hoopt Abramovich Chelsea te beschermen tegen mogelijke sancties. Sinds de Russische Federatie de annexatie van Oekraïne begon, reageert de westerse wereld woedend. De kans is aannemelijk dat het gigantische Oostblokland wordt afgesloten van het internationale betalingssysteem Swift, waardoor grote financiële consequenties dreigen.

Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om de tegoeden van vermogende Russen te bevriezen. Het vermogen van Abramovich wordt geschat op bijna twaalf miljard euro. Met zijn aftreden hoopt de Rus problemen voor Chelsea voor te zijn, terwijl hij op de achtergrond alsnog de eigenaar blijft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!