Nieuws

Beste Gelderse voetballer ooit over derby: 'Nu slaan de stoppen compleet door'

Beste Gelderse voetballer ooit over derby: 'Nu slaan de stoppen compleet door'

27-02-2022 10:22 Laatste update: 11:39

De beste Gelderse voetballer aller tijden, Frans Thijssen, kwam in zijn glansrijke spelersloopbaan uit voor zowel Vitesse als NEC. De technicus bespreekt met De Telegraaf de verhitte derby tussen de twee aartsrivalen. Hij vindt dat de rivaliteit tussen beide ploegen absurde vormen heeft aangenomen de laatste jaren.

Gezien zijn verleden als speler bij NEC én Vitesse is het niet verwonderlijk dat de onderlinge afkeer tussen beide clubs langs hem heengaat. "Ik heb mooie jaren gehad bij NEC en mooie jaren bij Vitesse. Ik ben ook iemand die nooit olie op het vuur heeft gegooid", vertelt Thijssen aan De Telegraaf.

De vorige editie van de Gelderse derby werd ontsierd door supporters die zich misdroegen. "Bij de supporters was er vroeger ook wel rivaliteit, maar minder dan tegenwoordig", vervolgt de zeventigjarig oud-voetballer. "Nu slaan de stoppen af en toe compleet door. Als je ziet hoe dat de vorige keer is gegaan, dan hoop ik toch dat het nu allemaal normaler kan."

Thijssen denkt dat het een goede zaak is dat uitsupporters niet welkom zijn bij de wedstrijd die zondag om 12.15 uur begint. Naast de supporters zijn ook de spelers veranderd, stelt hij vast. "Ik denk dat de derby nu in de spelersgroep een stuk minder leeft dan vroeger. Toen waren het toch voornamelijk Nijmeegse en Arnhemse jongens. Nu zijn het vooral buitenlandse spelers en zijn er nog nauwelijks spelers uit de regio."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!