Nieuws

Uitzwaaitraining NEC voor derby bezocht door 2000 toeschouwers

Uitzwaaitraining NEC voor derby bezocht door 2000 toeschouwers

26-02-2022 11:42 Laatste update: 13:40

De uitzwaaitraining van NEC Nijmegen voorafgaand aan de Gelderse derby tegen VItesse is bezocht door 2000 supporters. De spelers van de club uit Nijmegen werden bij het betreden van het veld op trainingscomplex De Eendracht begeleid door het nodige vuurwerk.

Dat meldt De Gelderlander. Over het veld hing een honderd meter lang spandoek van supportersgroep Legio Noviomagum. Daarop stond geschreven: ‘Weer trekken wij ten strijde’. Bij de vorige uitzwaaitraining voor de clash met Vitesse op 16 oktober verwijderden stewards een spandoek met ‘Arnhem dood’.

Het vuurwerk is door NEC zelf georganiseerd. In oktober hadden fans zelf vuurwerk meegenomen, met als gevolg dat de club enkele stadionverboden moest uitdelen.

Investeerder Marcel Boekhoorn is ook op de training gesignaleerd, hij praatte nog even met een aantal supporters. Vitesse-NEC gaat zondag voor het eerst in de geschiedenis gespeeld zonder uitpubliek worden afgewerkt. NEC-supporters zijn niet welkom vanwege de ongeregeldheden bij NEC-Vitesse op 17 oktober vorig jaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!