Wedstrijdverslag

Basisdebuut Simons gered door Mbappé: Fransman schiet in blessuretijd raak

Basisdebuut Simons gered door Mbappé: Fransman schiet in blessuretijd raak

11-02-2022 22:56 Laatste update: 23:06

Xavi Simons en PSG zullen opgelucht ademhalen na de wedstrijd tegen Stade Rennes. Simons maakte zijn basisdebuut namens de Parijzenaren en zag hoe Kylian Mbappé in de laatste minuut het Parijse sterrenteam redde: het werd 1-0. 

Op voorhand kon Stade Rennes zijn borst natmaken: Lionel Messi en Kylian Mbappé verschenen beide aan de aftrap. PSG gaf enkele wisselspelers de kans zich te bewijzen, maar er kon nauwelijks worden gesproken van een B-elftal. Ondanks de grote namen in het team van de Franse koploper werd er aanvallend verrassend weinig klaargespeeld. 

Zoals wel vaker dit seizoen moest PSG tot de absolute slotfase wachten voor de winnende treffer. Ditmaal was het Mbappé die voor de bevrijdende 1-0 zorgde. De Franse topspits schoot binnen op aangeven van Messi. Simons sloot hiermee zijn basisdebuut winnend af en is de jongste Nederlander ooit die in de basis mocht beginnen in de Ligue 1

Door de overwinning is het kampioenschap PSG eigenlijk niet meer te ontnemen. Momenteel staat de club zestien punten voor op nummer twee Olympique Marseille. Opvallend, aangezien PSG lang niet elke wedstrijd overtuigend speelt. Rennes blijft door de nederlaag op een vijfde plaats staan, maar kan later in het weekend worden ingehaald door AS Monaco.