Nieuws

Ghanees international die met ICD speelde overleden na nieuwe hartstilstand

Ghanees international die met ICD speelde overleden na nieuwe hartstilstand

11-11-2023 16:47

Triest nieuws uit Albanië, waar Raphael Dwamena zaterdag op 28-jarige leeftijd na een hardstilstand overleden. De international van Ghana speelde al sinds januari 2020 met een ICD, die al een keer zijn leven wist te redden.

Tijdens de wedstrijd van FK Egnatia tegen KF Partizani zakte de spits in de 24e minuut van de wedstrijd in elkaar. Op weg naar het ziekenhuis in Kavajë overleed Dwamena uiteindelijk. De Ghanees kampte al langere tijd met hartproblemen en voetbalde sinds begin 2020 al met een inwendige defibrillator. In oktober 2021 redde de ICD al eens het leven van de Ghanees, die als speler van Blau-Weiß Linz tegen Harterg in elkaar zakte. Twee jaar later was dit wederom het geval voor Dwamena, die deze keer helaas niet geholpen kon worden.

In 2017 was Dwamena als speler van Zürich dicht bij een transfer naar Brighton, maar kwam door hartproblemen niet door de medische keuring heen. Dwamena maakte in 2011 de overstap van RB Ghana naar RB Salzburg en maakte zo een ware reis door Europa. Zo droeg de 8-voudig international ook nog de shirts van FC Liefering, Austria Lustenau (beide in Oostenrijk), Levante, Real Zaragoza (beide in Spanje), Vejle BK (Denemarken) en BSC Old Boys (Zwitserland).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!