Nieuws

Racisme Crystal Palace-fan keihard aangepakt: jarenlange straf na incident met Son

Racisme Crystal Palace-fan keihard aangepakt: jarenlange straf na incident met Son

08-11-2023 13:00 Laatste update: 13:27

Tottenham Hotspur en de Engelse politie hebben een Crystal Palace-fan een jarenlange straf uitgedeeld. Dit komt nog eens bovenop zijn al bestaande straf. Tijdens de wedstrijd tussen beide teams vorig jaar in mei maakte de 44-jarige Engelsman een racistisch gebaar richting Heung-Min Son.

Drie jaar lang zal de supporter geweerd worden uit alle stadions. Eerder ontving hij al een straf waarbij hij een geldboete moest betalen en een zestig uur durende taakstraf. Dat vonden Spurs en de Metropolitan Police niet voldoende en zij gingen in beroep bij de UK Football Policing Unit.

In een statement verklaarde de club blij te zijn. 'Wij danken de politie voor hun medewerking in deze zaak. We willen nogmaals benadrukken dat de club geen enkele vorm van discriminatie tolereert en altijd zal proberen de sterkst mogelijke actie te ondernemen tegen degenen die verantwoordelijk worden bevonden.'

Door het verlies in eigen huis tegen Chelsea is de ploeg van Ange Postecoglou de koppositie in de Premier League kwijt geraakt. Het negenkoppige Spurs bood goed tegenstand op maandagavond, maar verloor toch met 1-4. Zaterdag om 13.30 neemt Tottenham Hotspur het op tegen Wolverhampton Wanderers.