Nieuws

Veldwijk verklaart enorme schorsing in Zuid-Korea: 'Ik was ook echt niet lam'

Veldwijk verklaart enorme schorsing in Zuid-Korea: 'Ik was ook echt niet lam'

07-11-2023 16:36

Lars Veldwijk heeft tekst en uitleg gegeven over zijn schorsing in Zuid-Korea. De Nederlandse spits werd uiteindelijk ontslagen door Suwon City, nadat hij werd opgepakt wegens rijden onder invloed.

In het programma Fresia & Milan parkeren de bus legt Veldwijk de situatie uit. "Je mag daar 0.0 of 0.02 op hebben", vertelt Veldwijk, die een promillage van 0.19 had. "Ik was ook echt niet helemaal lam, want dan zou ik absoluut die auto niet instappen. Het was al met twee andere buitenlandse spelers in anderhalf jaar tijd gebeurd, dus we waren ervan op de hoogte."

"Wij hebben er zelfs voorlichting over gehad en een presentatie over dat het absoluut niet kan. Dus het is ontzettend stom van mezelf geweest", vervolgt de clubloze spits. "Ik was trending nieuws. BTS (K-popgroep, red.) was nummer één en ik was nummer twee die dag. Het was best wel heftig. Ik ben toen ook tien dagen mijn huis niet uit geweest. Toe was er een beetje een ding van: Lars heeft dit expres gedaan, hij wil weg. Ik ga dat natuurlijk nooit expres doen. Ik zou een transfer maken binnen Korea en nu kan ik waarschijnlijk nooit meer ergens tekenen in Korea, dus die logica klopt niet."