Nieuws

Foutje bedankt: Spaanse vrouwelijke international mist jubileum door computerbug

Foutje bedankt: Spaanse vrouwelijke international mist jubileum door computerbug

01-11-2023 14:02

Foutje bedankt; zo zal Irene Paredes gedacht hebben. De Spaanse vrouwelijke international miste haar honderste interland wegens een computerprobleem, zo meldde BBC Sport.

Slechts twee speelsters speelden honderd interlands voor het Spaanse vrouwenelftal. Alexia Putellas en Jennifer Hermoso gingen Paredes voor. Het duel tegen Zwitserland in de Nations League zou in het teken staan van de verdediger. Echter maakte een Spaanse bondsmedewerker een fout en zette de oude selectie in het UEFA-systeem.

La Roja won de wedstrijd wel overtuigend met 7-1, maar na afloop sprak nieuwe bondscoach Montse Tome zich uit over de kwestie. "Het werd mij verteld in het hotel. Ik moest mij aanpassen en daarom speelden wij met deze elf namen."

Niet getreurd voor Paredes. Op 1 december heeft zij alsnog de kans om een centurion te worden. Dan neemt Spanje het in eigen huis op tegen Italië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!