Nieuws

Sarri na pijnlijke avond tegen Feyenoord: 'Zo horen we niet thuis in de CL'

Sarri na pijnlijke avond tegen Feyenoord: 'Zo horen we niet thuis in de CL'

25-10-2023 23:46
1

Maurizio Sarri twijfelt over de overlevingskans van zijn Lazio, na de 3-1 nederlaag op bezoek bij Feyenoord. Na drie wedstrijden is de club uit Rome met vier punten terug te vinden op plek drie in Groep E.

Sarri zag dat zijn ploeg voor rust te bang was. "We waren geïntimideerd door hun agressie en hun pressing. De 1-0 hing in de lucht, de 2-0 niet ", aldus Sarri in gesprek met de Italiaanse tak van Sky Sports. "Als je de statistieken erop naslaat was het verschil tussen beide ploegen niet al te groot. Maar ik had in de eerste helft qua houding wel meer van ons verwacht", meent de oefenmeester.

In De Kuip zag Sarri op wat voor manier zijn ploeg ten onder ging. "We waren denk ik bang om risico's in de passing te leggen, meent de Italiaan. "We waren voorzichtig en maakten daarna ook fouten. Ik zag een duidelijk verschil in de houding van beide ploegen. Ook werd duidelijk dat Feyenoord drie, vier supersnelle spelers heeft en wij niet", klinkt het. "Er komen nu twee thuiswedstrijden aan en daar moeten we het maximum uit zien te slepen. In een groep met maar zes wedstrijden is het meteen een probleem als je er eentje verliest. We hebben nog een lange weg voor ons liggen."

De trainer van Lazio hoopt dan ook dat zijn ploeg weer op de juiste weg kan komen. "Maar met deze houding gaat het ons niet lukken. We moeten 101% geven om in dit toernooi te blijven, anders gaat het niet lukken", sluit Sarri af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!