Nieuws

Mazraoui terug in wedstrijdselectie Bayern, 'fit genoeg voor CL-duel'

Mazraoui terug in wedstrijdselectie Bayern, 'fit genoeg voor CL-duel'

23 oktober - 13:58

Noussair Mazraoui is weer opgenomen in de wedstrijdselectie van Bayern München. De oud-Ajacied keerde maandag terug op het trainingsveld en reist met zijn ploeg mee naar het Champions League-duel met Galatasaray.

Mazraoui ontbrak afgelopen zaterdag nog tijdens de 3-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen FSV Mainz 05. Hij had toen een spierblessure, maar lag ook een tijdje onder vuur door zijn pro-Palestina-uitingen op sociale media. Daardoor werd hij door het clubbestuur op het matje geroepen. Mazraoui bracht even daarna een verklaring naar buiten, waarin hij stelde voor wereldvrede te zijn en tegen elke vorm van terrorisme of haat.

Mazraoui is in het huidige seizoen van grote waarde voor Bayern. Zo kwam hij in de Bundesliga al zes keer in actie, waarvan vijf als bassispeler. In de zomer van 2022 maakte de 25-jarige Marokkaan transfervrij de overstap vanuit Ajax.

Bayern speelt komende dinsdag in de Champions League tegen Galatasaray. De wedstrijd begint al om 18.45 uur in Istanbul. Trainer Thomas Tuchel gaat ervanuit dat Mazraoui fit genoeg is om te spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!