Nieuws

Griekse bondscoach woest: 'Heb de scheids verteld dat hij slecht heeft gefloten'

Griekse bondscoach woest: 'Heb de scheids verteld dat hij slecht heeft gefloten'

17-10-2023 12:39 Laatste update: 12:41

De Griekse bondscoach Gustavo Poyet is teleurgesteld in het optreden van de arbitrage van maandagavond. Poyet stelt dat Oranje in het zadel is geholpen door scheidsrechter Alejandro Hernández.

Oranje won met 0-1 in Athene door een rake strafschop van Virgil van Dijk. Volgens Poyet had de penalty nooit gegeven mogen worden. "Als de VAR naar deze beelden kijkt en de scheidsrechter naar de kant roept, is het in 99 procent van de gevallen geen strafschop", zegt Poyet, geciteerd door Sport24. "Ik ben benieuwd of hij ook zo fluit als Real Madrid tijdens een thuiswedstrijd op die manier een penalty tegen dreigt te krijgen."

In de eerste helft kreeg het Nederland elftal ook al een strafschop, al benutte Wout Weghorst deze niet. "Als de scheidsrechter niet had gefloten, had de VAR hem nooit gecorrigeerd", vertelt Poyet over die situatie. "Ik heb de scheidsrechter verteld dat hij een slechte wedstrijd had gefloten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!