Nieuws

Maccabi Haifa vraagt Europees duel met Villarreal uit te stellen vanwege oorlog

Maccabi Haifa vraagt Europees duel met Villarreal uit te stellen vanwege oorlog

16-10-2023 20:16

Maccabi Haifa hoopt dat de UEFA de wedstrijd tegen Villarreal in de Europa League wil uitstellen. De club uit Israël heeft een voorstel bij de voetbalbond neergelegd, doordat het vanwege de oorlog met Palestina niet gepast vindt om in actie te komen.

Volgens de bestuursvoorzitter van Maccabi Haifa is het 'het minste wat de Europese voetbalgemeenschap voor ons kan doen in deze moeilijke tijden, waarin ons land onder druk staat', geciteerd door De Telegraaf. "Het zijn moeilijke dagen voor de burgers van Israël. Het is bijna onmogelijk om ons op voetbal te concentreren, terwijl we rouwen om de doden en onze kinderen in de frontlinie van de strijd staan", klinkt het.

Voor Maccabi staat er op donderdag 26 oktober een uitwedstrijd tegen Villarreal op het programma. Vanwege de oorlog stelde de UEFA eerder al de interlands van Israël tegen Zwitserland en Kosovo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!