Nieuws

'Ene (oud-)Eredivisiespits wel in de basis bij Griekenland, andere niet'

'Ene (oud-)Eredivisiespits wel in de basis bij Griekenland, andere niet'

16-10-2023 11:13 Laatste update: 11:14

Het Nederlands elftal speelt maandagavond de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De mannen van bondscoach Ronald Koeman moeten een resultaat halen om kwalificatie voor het eindtoernooi in Duitsland in eigen hand te houden. Maar wie spelen er eigenlijk bij de tegenstander? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Oranje won thuis al eens met 3-0 van Griekenland in de huidige EK-kwalificatiereeks. Bij Nederland zijn er ten opzichte van toen veel veranderingen in de selectie. Zo ontbreken onder meer Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Noa Lang, Matthijs de Ligt en Steven Berghuis. De Grieken moesten het toen doen zonder hun sterkhouder in de defensie; Konstantinos Mavropanos van West Ham United. Hij is er deze keer wel weer bij.

De aanvoerder van de ploeg van bondscoach Gustavo Poyet is Anastasios Bakasetas van Trabzonspor. De 30-jarige spelmaker geldt als een van de belangrijkste en gevaarlijke spelers van de Grieken. Niet gek, aangezien hij voor de Turkse ploeg tot dusver 111 keer in actie kwam, daarin 31 keer wist te scoren en ook 22 assists gaf.

De Nederlandse ogen zullen echter vooral gevestigd zijn op de naam van AZ-spits Vangelis Pavlidis. Hij heeft er al tien in liggen in het huidige Eredivisie-seizoen, maar moet in de basiself van het nationale elftal zijn plaats voorlopig afstaan aan voormalig VVV-aanvaller Georgios Giakoumakis. De man die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigt, is overigens Konstantinos Tsimikas, de linksback van Liverpool.

Vermoedelijke opstelling Griekenland: Vlachodimos; Rota, Mavropanos, Retsos, Tsimikas; Bakasetas, Kourbelis, Mantalos; Masouras, Giakoumakis, Pelkas.

De volledige selectie van Griekenland

Keepers: Odysseas Vlachodimos (Nottingham Forest), Alexandros Paschalakis (Olympiakos), Sokratis Dioudis (Zaglebie Lubin)

Verdedigers: Konstantinos Mavropanos (West Ham United), Pantelis Hatzidiakos (Cagliari), Konstantinos Koulierakis (PAOK), Dimitrios Goutas (Cardiff City), Panagiotis Retsos (Olympiakos), Georgios Tzavellas (Atromitos), Konstantinos Tsimikas (Liverpool), Dimitrios Giannoulis (Norwich City), Lazaros Rota (AEK Athene), Manolis Saliakas (St. Pauli)

Middenvelders: Manolis Siopis (Cardiff City), Dimitrios Kourbelis (Trabzonspor), Andreas Bouchalakis (Hertha BSC), Sotiris Alexandropoulos (Olympiakos), Konstantinos Galanopoulos (AEK Athene), Anastasios Bakasetas (Trabzonspor), Giannis Konstantelias (PAOK), Dimitrios Pelkas (Istanbul Basaksehir), Petros Mantalos (AEK Athene)

Aanvallers: Georgios Masouras (Olympiakos), Anastiasos Chatzigiovanis (Ankaragücü), Taxiarchis Fountas (Trabzonspor), Vangelis Pavlidis (AZ), Georgios Giakoumakis (Atlanta United), Fotis Ioannidis (Panathinaikos)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!