Nieuws

Van der Vaart vindt Oranje-blessure gek: 'Gevoel dat het hem goed uitkwam'

Van der Vaart vindt Oranje-blessure gek: 'Gevoel dat het hem goed uitkwam'

16-10-2023 10:41 Laatste update: 10:45
1

Rafael van der Vaart vraagt zich af of Wout Weghorst vrijdagavond wel écht geblesseerd was. De spits van Oranje moest in het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk in de eerste helft het veld ruimen, maar is maandag tegen de Grieken weer inzetbaar. Van der Vaart vindt dat vreemd.

"Als je er geblesseerd uit gaat in de dertigste minuut en je hebt écht iets, dan is het in mijn ogen onmogelijk om zondag weer te trainen en maandag weer te spelen", zegt de analist en 109-voudig international aan tafel bij NOS Studio Voetbal. Weghorst ging twee keer geblesseerd naar het gras en moest uiteindelijk worden vervangen door Donyell Malen. Bondscoach Ronald Koeman vertelde twee dagen later dat Weghorst weer trainde en wedstrijdfit is voor het cruciale duel met Griekenland.

"Ik zou het niet weten, maar ik vind het heel gek", aldus Van der Vaart. "Hij speelde ongelukkig, hè. Ik kreeg een beetje het gevoel dat de blessure hem goed uitkwam."

Weghorst was in de vorige interlandperiode nog van grote waarde met twee goals, een tegen Griekenland en een tegen Ierland. Oranje hoopt maandag een goed resultaat te boeken in Athene, zodat het kwalificatie voor het EK in eigen hand houdt. Volgende maand staan dan nog de duels met Ierland en Gibraltar op het programma.