Nieuws

PSV-doelwit over transferperiode: 'Ik wilde vertrekken, op zoek naar speelminuten'

PSV-doelwit over transferperiode: 'Ik wilde vertrekken, op zoek naar speelminuten'

13-10-2023 16:36 Laatste update: 17:36

PSV-doelwit Aster Vranckx gaat komende winter wellicht uitkijken naar een andere club, zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. De 21-jarige middenvelder kwam dit seizoen maar slechts tot 5 invalbeurten en hoopt dan ook op meer minuten.

In een interview met Het Laatste Nieuws blikt Vranckx terug op de gesprekken met PSV en Fiorentina, de clubs die voor hem in de race waren. "Ik had positieve gesprekken met die clubs. Dat waren ploegen waar ik goed bij zou passen. Ik wilde vertrekken, op zoek naar speelminuten en vertrouwen."

De interesse leidde echter niet tot een transfer. Wolfsburg wees een aantrekkelijk bod van vijftien miljoen euro af en verzekerde Vranckx dat hij kansen zou krijgen bij de club. Helaas bleek de praktijk anders. Na zeven speelronden in de Bundesliga staat de teller van de Belgische jeugdinternational op slechts tachtig speelminuten.

Ondanks het geringe aantal minuten heeft de speler van Wolfsburg begrip voor de situatie. "Maar als een ploeg goed presteert, kan ik begrijpen dat er niet wordt gewisseld. Ik had echter gehoopt op meer speeltijd", aldus de middenvelder die momenteel voor een uitdagende periode in zijn carrière staat. Hij beseft dat succes in het professionele voetbal hard werken en geduld vergt. "Deze periode maakt me mentaal sterker," zegt hij. "Ik besef dat je nooit zomaar iets cadeau krijgt als profvoetballer; je moet ervoor werken."

De middenvelder sluit niet uit dat een transfer in de winter alsnog plaatsvindt. "Ik ben nog niet naar de trainer gestapt. De ploeg draait goed, dan snap ik dat je niet gaat veranderen. Ik moet alles geven en dan gaan mijn kansen komen. Gebeurt dat niet, dan moet ik uitkijken naar een andere club. Ik ben jong, ik wil spelen. Zeker met het komende EK in gedachten", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!