Nieuws

Barça-uitblinker zeer onder de indruk van De Jong: ‘Heeft mij het meest verrast'

Barça-uitblinker zeer onder de indruk van De Jong: ‘Heeft mij het meest verrast'

03-10-2023 21:22 Laatste update: 21:21

João Félix heeft zich tijdens de persconferentie van FC Barcelona positief uitgelaten over Frenkie de Jong. De aanvaller wees De Jong aan als teamgenoot die hem het meest heeft verrast.

Afgelopen zomer nam Barça de aanvaller op huurbasis over van Atlético Madrid, waar Felix overbodig was. In Barcelona heeft Felix zijn draai weer helemaal gevonden. In zijn eerste zes wedstrijden was de aanvaller goed voor drie doelpunten en twee assists. Met name over teamgenoot De Jong is Felix zeer te spreken. "De speler die mij het meest heeft verrast is Frenkie", erkent Felix, geciteerd door Sport ES. "Ik kende hem al van tv, maar persoonlijk heb je een ander perspectief op zijn spel en controle", zei Felix tot slot over de geblesseerde Oranje-international.

Na de klinkende 5-0 zege gaat Barça in Groep E aan kop, gevolgd door FC Porto dat Shakhtar Donetsk met 1-3 versloeg. Woensdagavond kan Barça bij een overwinning op FC Porto eenzaam aan kop gaan. De ploeg van Xavi gaat om 21.00 op bezoek in Estádio do Dragão.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!