Nieuws

VI: Advocaat ziet door onzekerheden in organisatie af van bondscoachschap Curaçao

VI: Advocaat ziet door onzekerheden in organisatie af van bondscoachschap Curaçao

27-09-2023 23:08

Dick Advocaat wordt op dit moment niet de nieuwe bondscoach van Curaçao. Dat meldt Voetbal International woensdagavond. Volgens het magazine vindt De Kleine Generaal dat er momenteel nog te veel organisatorische onzekerheden zijn.

Daardoor geeft de 76-jarige Advocaat de voorkeur aan om niet naar het Caribische eiland te vertrekken. De nationale bond van Curaçao was al enkele weken in gesprek met de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. "Er zijn nog te veel open eindjes om op dit moment het avontuur aan te gaan", zo laat hij weten. "Dan heb je het over zaken in de organisatie, die eerst goed moeten worden geregeld."

Advocaat sluit niet uit dat hij in de toekomst zijn besluit wellicht heroverweegt. "Wel heb ik een aantal fijne gesprekken gevoerd en ben ik over het sportieve project positief. Mogelijk dat het in de nabije toekomst alsnog concreet kan worden, maar voorlopig is het niet langer een optie."

Curaçao heeft sinds afgelopen zomer geen bondscoach meer. Roberto Bicentini werd mede door een teleurstellende kwalificatie voor de Gold Cup ontslagen. Curaçao verloor onder meer van het nietige Saint Kitts and Nevis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!