Nieuws

De Telegraaf: Ajax smoort mogelijke Bergwijn-rel in de kiem richting inhaalduel

De Telegraaf: Ajax smoort mogelijke Bergwijn-rel in de kiem richting inhaalduel

27-09-2023 06:54 Laatste update: 07:58
1

Ajax-trainer Maurice Steijn zal woensdag geen beroep doen op Steven Bergwijn. De speler, die het afgelopen weekend nog buiten de lijnen was vanwege een getrokken verstandskies, zal ook in de inhaalwedstrijd niet in actie komen tegen Feyenoord. 

De Telegraaf schrijft dat Ajax de kans had om de aanvaller deze keer in te zetten, maar de club ziet daar van af. Spelers mogen in een inhaalwedstrijd alleen worden vervangen als deze aantoonbaar geblesseerd zijn en Sivert Mannsverk heeft zijn hiel in het gips gezet. Mika Godts lijkt nu de Noor te gaan vervangen in een voor Ajax offensief ingestelde elf.

'Mocht Bergwijn na zijn verstandskiesproblemen, die hem bij de eerste poging van de Klassieker aan de kant hielden, wél hebben getraind en mocht Steijn hem wél aan zijn groep hebben toegevoegd, dan had Feyenoord met recht reden tot klagen gehad. Ajax-Feyenoord werd geheel buiten de schuld van de Rotterdammers gestaakt en zij zouden bij het alsnog meespelen van de – schijnbaar nog onvoldoende herstelde – Bergwijn dus gedupeerd kunnen worden', schrijft de krant.

Godts speelde maandag nog bij Jong Ajax en heeft daarom de nodige speelminuten in de benen. 'Steijn moest na het onverwachte blessurenieuws over Mannsverk snel schakelen en liet de kleine Belg Godts maandagavond na een uur spelen wisselen bij Jong Ajax. Vervolgens moest Ajax in Zeist aantonen dat Mannsverk daadwerkelijk geblesseerd is, maar dat bleek door het gips geen al te lastige opgave.'