Transfernieuws

Na mislukt avontuur in Duitsland kiest oud-PSV'er voor vertrekt naar Australië

Na mislukt avontuur in Duitsland kiest oud-PSV'er voor vertrekt naar Australië

16 september - 07:51

Jorrit Hendrix vervolgt zijn loopbaan in Australië. De 28-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij Western Sydney Wanderers. Hendrix was transfervrij na zijn vertrek bij Fortuna Düsseldorf.

Hendrix kiest voor een buitenlands avontuur bij Western Sydney Wanderers. De club uit Australië werd pas opgericht in 2012, maar eindigde vorig seizoen al als vierde op het hoogste niveau. De middenvelder moet een sleutelrol gaan vervullen in de ambitieuze plannen.

Afgelopen seizoen kwam Hendrix uit voor Fortuna Düsseldorf, maar sinds juli dit jaar zat hij zonder club nadat zijn contract was ontbonden in Duitsland. De Limburger is een jeugdproduct van PSV, waar hij zich ontwikkelde tot international. Met de Eindhovenaren werd de controleur drie keer landskampioen. In 2021 vertrok hij naar Spartak Moskou, dat €500.000 voor hem betaalde. 

Na een huurperiode van een half seizoen in 2022 bij Feyenoord keerde Hendrix niet terug in Moskou, maar trok hij naar Duitsland. Hendrix hield de recente maanden zijn conditie op peil bij Jong PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s