Breaking news

'Nieuwe klus voor Advocaat: 75-jarige oefenmeester in gesprek met Curaçao'

'Nieuwe klus voor Advocaat: 75-jarige oefenmeester in gesprek met Curaçao'

15 september - 13:14 Laatste update: 13:20

Dick Advocaat is momenteel in gesprek met de nationale bond van Curaçao. De 75-jarige oefenmeester is de voornaamste kandidaat om bondscoach te worden van het Caribische eiland. Dat meldt ESPN vrijdagmiddag.

Zodoende komt Advocaat na zijn afscheid bij ADO Den Haag in juni mogelijk snel weer aan een nieuwe klus. Er is naar verluidt nog niets officieel, maar de eerste gesprekken tonen positieve vooruitzichten. Bij Curaçao kan Advocaat de opvolger worden van de ontslagen Remko Bicentini. Onder zijn leiding liep het team, dat veel jongens met een Nederlands paspoort kent, kwalificatie voor de CONCACAF Gold Cup mis. In de voorrondes werd pijnlijk verloren van het nietige Saint-Kitts en Nevis. In de tussentijd nam Dean Gorré de honneurs waar.

Voor Advocaat ligt er zodoende een mooie uitdaging om zich te kwalificeren voor het WK van 2026 in Noord-Amerika. Dat zou de eerste keer in de geschiedenis van het land betekenen. Eerder was De Kleine Generaal al bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland, Servië en Irak en tweemaal het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s