Nieuws

Wiegman opnieuw genomineerd: welke prijzen won de Nederlandse tot nu toe?

Wiegman opnieuw genomineerd: welke prijzen won de Nederlandse tot nu toe?

14 september - 19:00

Sarina Wiegman behoort al jaren tot de absolute top onder de trainers in het vrouwenvoetbal. De voormalig Oranje Leeuwin viel niet alleen als trainer van Nederland op, maar bracht ook Engeland in 2022 de Europese titel. Wiegman sleepte in haar carrière al heel wat persoonlijke prijzen in de wacht. Nu Wiegman de om de titel van FIFA coach van jaar te prolongeren, maar welke persoonlijke prijzen won de Nederlandse tot nu toe? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

In 2012 werd de Haagse uitgeroepen tot Bondsridder van de KNVB. Vijf jaar later volgde een nog grotere eer, toen Wiegman na het EK-goud met de Oranje Vrouwen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook The Best FIFA Women's Coach mocht ze al drie keer (2017, 2020 en 2022) in ontvangst nemen.

Na het succes op het EK 2022 met Engeland werd Wiegman verkozen tot UEFA Women's Coach of the Year. Eerder was ze in 2020 al uitgeroepen tot Wereldtrainer van het Jaar bij de vrouwen door de IFFHS. Als kers op de taart mocht de bondscoach van de Lionesses eind 2022 een Britse koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.

Kortom, de erelijst van Sarina Wiegman puilt inmiddels uit met persoonlijke prijzen. De Haagse bewees als speelster en trainer keer op keer van grote klasse te zijn. De vele individuele onderscheidingen onderstrepen dat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s