Nieuws

Selectie Oranje Leeuwinnen: drie wijzingen na WK, Jonker roept debutant op

Selectie Oranje Leeuwinnen: drie wijzingen na WK, Jonker roept debutant op

12 september - 17:53 Laatste update: 18:34

Bondscoach Andries Jonker heeft de selectie van de Oranje Leeuwinnen bekendgemaakt voor de Nations League-duels met België en Engeland. In tegenstelling tot de WK-selectie voert hij drie wijzigingen door, onder meer door een debutant op te roepen.

Dat is verdedigster Maurit Auée van FC Twente. Anniek Nouwen, Merel van Dongen en Stefanie van der Gragt waren er tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland nog wel bij, maar ontbreken nu. Van Dongen ontbreekt 'na goed overleg' wegens persoonlijke omstandigheden. Van der Gragt zette bovendien onlangs een punt achter haar profcarrière en bekleedt momenteel de functie van technisch manager bij de AZ vrouwen.

Buiten Auée zijn ook Marisa Olislagers en Fenna Kalma opgeroepen als hun vervangers. Olislagers is ook een verdedigster van Twente. Kalma maakte afgelopen zomer een toptransfer van de Tukkers naar VfL Wolfsburg. Zij maakte vorig jaar dertig goals in de Eredivisie, maar werd niet opgeroepen voor het WK waar Nederland in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de uiteindelijke kampioen; Spanje.

Nederland speelt op vrijdag 22 september uit tegen België. De dinsdag erna wacht in Utrecht het treffen met Engeland. Beide wedstrijden zijn de eerste van zes die Oranje gaat spelen in de compleet nieuwe Nations League voor vrouwen.

Selectie Oranje Leeuwinnen

Keepers: Daphne van Domselaar, Lize Kop, Jacintha Weimar

Verdedigers: Marit Auée, Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Dominique Janssen, Melisa Olislagers, Lynn Wilms

Middenvelders: Jill Baijings, Wieke Kaptein, Victoria Pelova, Jill Roord, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Damaris Egurrola, Jackie Groenen

Aanvallers: Lineth Beerensteyn, Esmee Brugts, Fenna Kalma, Katja Snoeijs, Lieke Martens, Renate Jansen

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s