Opinie

'Van Gaal ideale bondscoach van Duitsland': 'Als dat heel positief is, tsja...'

'Van Gaal ideale bondscoach van Duitsland': 'Als dat heel positief is, tsja...'

11 september - 21:29 Laatste update: 21:29

Louis van Gaal wordt sinds het ontslag van Hansi Flick als bondscoach van Duitsland genoemd als één van zijn mogelijke opvolgers. Julian Nagelsmann lijkt echter op poleposition te staan, maar de mannen aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport zien een klus in de herfst van Van Gaals carrière nog wel zitten.

De voormalig bondscoach van Oranje stelde zelf namelijk al eens dat een mooi land met grote potentie hem nog wel zou kunnen doen bewegen. Youri Mulder stipt echter een niet geheel onbelangrijk punt aan. "Dat zei Van Gaal volgens mij zelf ook in het telefoongesprek. Dat ze nog nooit een buitenlandse coach hebben aangesteld. Maar ze hebben er ook nog nooit eentje ontslagen, dus…" De kans is groot dat de werkloze Nagelsmann de opvolger van Flick wordt. "Die is nu vrij, maar verdient nog tien miljoen bij Bayern München. Dat moet de bond dan gaan afkopen."

Ronald de Boer voegt eraan toe dat de gezondheid van Van Gaal ook een rol speelt bij zijn eventuele besluitvorming, mocht hij benaderd worden. De 72-jarige oefenmeester lijdt al enige tijd aan prostaatkanker. "Volgens mij kreeg hij deze week te horen hoe het ging. Als dat heel positief is, tsja…"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s