Nieuws

Southgate moest Walker ompraten: 'Ik ben blij dat Kyle er nog is, hij is cruciaal'

Southgate moest Walker ompraten: 'Ik ben blij dat Kyle er nog is, hij is cruciaal'

11 september - 11:01 Laatste update: 11:19

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland is blij dat hij Kyle Walker al twee keer heeft kunnen overhalen om door te gaan als international. De 33-jarige verdediger wilde na zowel het EK van 2021 als het WK van 2022 stoppen bij Engeland.

"Ik heb twee keer kunnen voorkomen dat hij stopte. Ik denk dat hij het geweldig vindt om hier te zijn", aldus Southgate in The Guardian over Kyle Walker. "Hij is cruciaal voor ons. Als we het hebben over spelers van wereldklasse in hun positie, dan is hij waarschijnlijk een van hen. Ik denk dat hij zich niet realiseerde hoe belangrijk hij voor ons is."

Volgens de bondscoach besefte Walker niet hoe belangrijk hij nog steeds is voor Engeland. "Gareth en ik hebben buiten het veld een goede relatie. We spreken elkaar veel en ik heb het gevoel dat ik nog iets kan toevoegen aan het team. Dus waarom stoppen?"

Southgate is blij dat hij de ervaren Walker aan boord heeft weten te houden. Afgelopen zaterdag speelde Engeland onder zijn leiding teleurstellend gelijk tegen Oekraïne. De Engelsen gaan aan kop in groep C voor de EK-kwalificatie met dertien punten uit vijf wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s