Nieuws

Marokko rouwt na aardbeving: kwalificatiewedstrijd tegen Liberia afgelast

Marokko rouwt na aardbeving: kwalificatiewedstrijd tegen Liberia afgelast

9 september - 14:52

De kwalificatiewedstrijd van het Marokkaans elftal tegen Liberia van zaterdagavond gaat niet door. Dat heeft de Marokkaanse voetbalbond RMFF zojuist bekendgemaakt. Het Noord-Afrikaanse land werd dit weekend getroffen door een zware aardbeving.

Volgens officiële berichtgevingen zijn er ondertussen al meer dan 800 doden gevallen bij de ramp, die in het zuiden van Marokko plaatsvond. Het dodental zal in de komende uren naar verwachting verder gaan oplopen. Vooral de omgeving van de stad Marrakesh is er zwaar aan toe.

'De RMFF maakt bekend dat de wedstrijd van deze zaterdag op een later moment gespeeld zal worden. Dit besluit is genomen in overleg met de Afrikaanse voetbalbond. De nationale voetbalfamilie zendt zijn oprechte condoleances en sympathie aan de families van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel toe', zo schrijft de bond.

Het duel tussen Marokko en Liberia staat in het teken van de strijd om kwalificatie voor de Africa Cup of Nations van volgend jaar. Daarvoor is de ploeg van onder meer Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat en Noussair Mazraoui al geplaatst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s