Transfernieuws

Sparta bevestigt: smaakmaker verruilt Rotterdam voor avontuur in Saudi-Arabië

Sparta bevestigt: smaakmaker verruilt Rotterdam voor avontuur in Saudi-Arabië

07-09-2023 21:03

Sparta Rotterdam heeft het vertrek van Vito van Crooij officieel bevestigd. De smaakmaker van de Spangenaren vertrekt naar Al-Wehda uit Saudi-Arabië. Dat was al even bekend, maar de transfer is nu in kannen en kruiken.

De 27-jarige aanvaller speelde sinds de zomer van 2021 op Het Kasteel. Hij had nog een contract tot het eind van het seizoen, maar die is dus afgekocht. Sparta was bereid om mee te werken aan een vertrek van de buitenspeler. Vorige week werd hij al buiten de wedstrijdselectie voor het duel met NEC gelaten.

Van Crooij kwam in twee seizoenen voor Sparta in totaal tot 78 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 21 keer en gaf hij ook 17 assists. Hij speelde een grote rol in het team dat onder Maurice Steijn de finale van de play-offs voor Europees voetbal wist te halen. Verder speelde hij in Nederland voor VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!