Nieuws

Charisteas gelooft in stunt tegen Oranje: 'EK is cruciaal voor Griekse voetbal'

Charisteas gelooft in stunt tegen Oranje: 'EK is cruciaal voor Griekse voetbal'

07-09-2023 07:53 Laatste update: 09:52

Angelos Charisteas kan er niet bij dat Anastasios Douvikas niet is geselecteerd voor de nationale ploeg van Griekenland. De ploeg staat donderdagavond tegenover Oranje en doet dat zonder de nieuwe spits van Celta de Vigo. 

Charisteas, die in het verleden onder meer bij Ajax en Feyenoord speelde, spreekt met De Volkskrant over de opkomende interland. "We zitten in een loodzware groep met Frankrijk en Nederland, ploegen die op het laatste WK pas na strafschoppen zijn uitgeschakeld door de wereldkampioen. We moeten minimaal een grote uitwedstrijd winnen. Plaatsing voor het EK is cruciaal voor het Griekse voetbal."

De oud-spits gelooft in zijn land tegen Oranje. "Er is best een goede spelersgroep, we hebben het Frankrijk thuis heel moeilijk gemaakt. Dat kunnen we tegen Nederland weer doen. En we hebben onze wapens met spits Pavlidis van AZ, met middenvelder Bakasetas van Trabzonspor die overal vandaan op doel schiet, een goede keeper Vlachodimos en nog wat spelers in de Premier League."

De Griek was zelf enkele seizoenen in de Eredivisie te vinden en begrijpt niet dat Douvikas niet bij de ploeg is opgenomen. "Het is alleen onbegrijpelijk dat Douvikas niet is geselecteerd. De topscorer van de eredivisie! Nou dat word je niet zomaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!