Nieuws

Selectie Griekenland: deze spelers kunnen in actie komen tegen Oranje!

Selectie Griekenland: deze spelers kunnen in actie komen tegen Oranje!

04-09-2023 23:40 Laatste update: 06-09-2023 15:30

Het Nederlands elftal speelt komende donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De mannen van bondscoach Ronald Koeman willen uiteraard winnen, om zo een kansrijke positie te behouden op plaatsing voor het eindtoernooi. Wie zitten er eigenlijk in de selectie van de Grieken? VoetbalNieuws zette de namen voor je op een rijtje!

De meest aansprekende naam in de selectie van Griekenland is uiteraard die van Vangelis Pavlidis. De spits van AZ is momenteel gedeeld topscorer van de Eredivisie met vijf doelpunten en heeft zich ook in het nationale elftal al meermaals laten gelden. Met zes goals in 31 interlands is hij op schot en dus een dreiging voor de Nederlandse defensie. Samen met oud-teamgenoot Pantelis Hatzidiakos, Georgios Giakoumakis (oud-VVV) en Dimitrios Limnios (oud-Twente) zijn zij de vier spelers met een Eredivisieverleden.

Verder zouden Konstantinos Tsimikas van Liverpool, Konstantinos Mavropanos van West Ham United en keeper Odysseas Vlachodimos van Benfica wellicht een belletje bij je kunnen doen laten rinkelen. Griekenland heeft net als Nederland drie punten behaald in de EK-kwalificatiepoule. Er werd met 2-1 gewonnen van Ierland, maar met 1-0 verloren van Frankrijk.

Selectie Griekenland

Keepers: Odysseas Vlachodimos (Benfica), Georgios Athanasiadis (AEK Athene), Alexandros Paschalakis (Olympiakos).

Verdedigers: Konstantinos Mavropanos (West Ham United), Pantelis Hatzidiakos (Cagliari), Konstantinos Koulierakis (PAOK), Panagiotis Retsos (Olympiakos), Georgios Tzavellas (Pendikspor), Konstantinos Tsimikas (Liverpool), Dimitrios Giannoulis (Norwich City), Lazaros Rota (AEK Athene), George Baldock (Sheffield United).

Middenvelders: Manolis Siopis (Cardiff City), Giannis Papanikolaou (Rakow Czestochowa), Dimitrios Kourbelis (Trabzonspor), Andreas Bouchalakis (Hertha BSC), Anastasios Bakasetas (Trabzonspor), Dimitrios Pelkas (Istanbul Basaksehir), Petros Mantalos (AEK Athene).

Aanvallers: Georgios Masouras (Olympiakos), Dimitrois Limnios (FC Köln), Anastasios Chatzigiovanis (Ankaragücü), Taxiarchis Fountas (Trabzonspor), Vangelis Pavlidis (AZ), Georgios Giakoumakis (Atlanta United), Fotis Ioannidis (Panathinaikos).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!