Nieuws

Dit zijn de gevaren van Griekenland, de EK-groepsgenoot van Oranje

Dit zijn de gevaren van Griekenland, de EK-groepsgenoot van Oranje

4 september - 13:30 Laatste update: 7 september - 10:49

Het Nederlands Elftal speelt donderdag in de EK-kwalificatiereeks tegen Griekenland. De Grieken verloren in Parijs met slechts 1-0 van WK-finalist Frankrijk en draaien een goede voorbereiding. Wat zijn de sterktes en zwaktes van de nationale ploeg? VoetbalNieuws werpt een blik op Griekenland

In 2004 wist Griekenland nog de show te stelen door het Europees Kampioenschap te winnen. In de finale werd Angelos Charisteas de matchwinner tegen Portugal met een kopgoal. Inmiddels staat de klok negentien jaar verder en is er veel veranderd bij de ploeg van Griekenland. Het team kent veel bekenden van de Eredivisie zoals Vangelos Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos. Doelman Oddyseas Vlachodimos stond lange tijd op de radar bij Ajax en ook Konstantinos Tsimikas, in het verleden bij Willem II en nu bij Liverpool FC, zit bij de ploeg.

John van 't Schip was tweeënhalf jaar lang bondscoach bij de Griekse ploeg en omschrijft het team als "Zesjes en zeventjes, maar als team kunnen ze een acht zijn. Ze gaan voor elkaar en zijn moeilijk te verslaan. Ze vechten en traditioneel weten ze hoe ze moeten verdedigen". Frankrijk ondervond het aan den lijve: de Grieken verloren slechts door een strafschop van Les Bleus. Nederland zal moeten uitkijken voor Anastasios Basaketas: de middenvelder draait goed mee bij Trabzonspor en zorgt voor veel gevaar bij de ploeg. 

Griekenland deed onlangs in de Nations League ook nog goede zaken. De ploeg bevindt zich in poule C van Groep 2 en gaat aan kop in de poule met Kosovo, Noord-Ierland en Cyprus. In de EK-kwalificatie staan de Grieken tweede onder Frankrijk na twee zeges en de 1-0 nederlaag in Parijs. Nederland zal van de sterk verdedigende Grieken moeten winnen om er goed voor te staan in de kwalificatie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!