Transfernieuws

Barcelona verwelkomt rechtsback-banneling van City op huurbasis met optie tot koop

Barcelona verwelkomt rechtsback-banneling van City op huurbasis met optie tot koop

01-09-2023 22:46

FC Barcelona heeft João Cancelo als volgende aanwinst gepresenteerd. De Portugese rechtsback verlaat Manchester City op huurbasis. De Catalanen hebben wel een optie tot koop.

Barcelona meldt via de officiële kanalen dat Cancelo na zijn uitleenperiode bij Bayern München nu zijn geluk in Spanje gaat beproeven. Cancelo arriveerde in 2019 bij Manchester City en maakte jarenlang deel uit van de beste rechtsbacks in de voetballerij. De Portugees greep het afgelopen seizoen echter naast een basisplaats bij The Citizens en deed zijn beklag bij Pep Guardiola, die ervoor koos tijdelijk afscheid te nemen van de speler.

Bayern had net als Barça een koopoptie, maar besloot deze niet te lichten. Destijds ging dat om een bedrag van 70 miljoen euro, maar het is niet duidelijk hoe hoog het bedrag voor de Catalanen ligt. Voor zijn tijd bij City was Cancelo actief bij onder meer Valencia, Juventus en Internazionale. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!