Galatasaray naar CL-groepsfase: Ziyech mag zich op maken voor miljardenbal

29-08-2023 23:21

Galatasaray heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Dankzij een 2-1 overwinning op Molde verzekerde de ploeg zich van een plekje in het 'miljardenbal.'

Galatasaray kwam in Istanbul al vroeg op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Mauro Icardi. Molde knokte zich nog terug tot 1-1 door een doelpunt van Eirik Hestad, maar de Noren moesten minimaal nog een keer scoren, aangezien de heenwedstrijd eindigde in 2-3 voor de Turken. In de derde minuut van de blessuretijd maakte voormalig PSV'er Angeliño een einde aan de Noorse hoop door de 2-1 te maken.

Door de winst gaat Galatasaray samen met onder meer Hakim Ziyech naar de Champions League. De Nederlander maakte deze zomer de overstap van Chelsea naar de Turkse grootmacht. Naast Angeliño stond ook Oud-PSV'er Dries Mertens in de basis bij Galatasaray.