Breaking news

'AZ bereikt akkoord en betaalt vier miljoen voor aanvaller uit Zweedse competitie'

'AZ bereikt akkoord en betaalt vier miljoen voor aanvaller uit Zweedse competitie'

26-08-2023 23:04 Laatste update: 23:15

AZ heeft een akkoord bereikt over de transfer van Ibrahim Sadiq, meldt De Telegraaf. De Alkmaarders betalen naar verluidt vier miljoen euro aan BK Häcken, de club waar de rechtsbuiten onder contract staat. 

Van AZ was bekend dat ze al even op zoek zijn naar een rechtsbuiten. De naam van Million Manhoef werd al eerder aan de Alkmaarders gelinkt, maar volgens de ochtendkrant nam Vitesse geen genoegen met een bod van vier miljoen euro. Voor datzelfde bedrag gaat nu Sadiq worden aangekocht.

Sadiq is een 23-jarige speler die uitkomt in de Zweedse competitie. De uit Ghana afkomstige aanvaller werd ruim één jaar geleden door Häcken overgenomen van FC Nordsjaelland en tekende een contract tot 2025. In het lopende seizoen maakte hij in totaal twaalf goals en was goed voor twee assists. Voor hoeveel seizoenen hij bij AZ gaat tekenen, is niet bekend.

Met Sadiq ziet AZ naar alle waarschijnlijkheid eindelijk weer eens een speler komen in plaats van gaan. Afgelopen week vertrok Jesper Karlsson al naar Bologna FC en dat is wellicht niet de laatste speler die een stap gaat maken. Ook de Grieken Pantelis Hatzidiakos en Vangelis Pavlidis worden in verband gebracht met een uitgaande transfer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!