Nieuws

Spaanse vrouwen weigeren te spelen zolang omstreden bondsvoorzitter in dienst is

Spaanse vrouwen weigeren te spelen zolang omstreden bondsvoorzitter in dienst is

25 augustus - 20:12 Laatste update: 20:13

De controversiële situatie tussen Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, en het Spaanse vrouwenelftal heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De speelsters hebben vanavond in een officieel statement aangegeven dat ze niet meer voor hun land willen spelen zolang Rubiales nog in dienst is.

Dat heeft alles te maken met het gedrag van Rubiales na het winnen van het WK. De bestuurder feliciteerde alle speelsters na afloop op het podium, maar ging daarin over de schreef. Zo gaf hij Jenni Hermoso bijvoorbeeld zonder pardon een kus op de mond. De aanvalster gaf later aan dat ze dat niet leuk vond. Daardoor ligt hij al dik een week zwaar onder vuur.

Rubiales zei eerder op de vrijdag nog dat hij niet van plan was om te vertrekken. "Ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden, ik ga niet aftreden", zo sprak hij. "Ik zal vechten tot het einde." Dat dat tot veel verontwaardiging leidde, is slechts een understatement. De Spaanse regering heeft zich ondertussen zelfs met het voorval bemoeid. "We gaan handelen. We hebben alle middelen om maatregelen te nemen", aldus de staatssecretaris voor Sport in gesprek met de Spaanse radio. Ook de FIFA stelt een onderzoek in naar het gedrag van Rubiales.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s