Wedstrijdverslag

Met tien man eindigend FC Twente verlaat Istanbul na oorwassing van Fenerbahçe

Met tien man eindigend FC Twente verlaat Istanbul na oorwassing van Fenerbahçe

24-08-2023 20:53 Laatste update: 22:00
2

FC Twente heeft zichzelf in een moeilijke uitgangspositie gebracht om de groepsfase van de Conference League te halen. Na een sterke eerste helft nekte een rode kaart de Tukkers, die er uiteindelijk met 5-1 af gingen tegen Fenerbahçe.

Zonder de belangrijke backs Gijs Smal en Joshua Brenet begon Twente aan de play-offs voor de Conference League tegen Fenerbahçe. De Tukkers begonnen brutaal en haalde door het felle spel het bloed onder de Turkse nagels vandaan. Dat leidde uiteindelijk zelfs tot de openingstreffer. Na een knappe aanval was het Manfred Ugalde die simpel binnen wist te tikken.

Het kon nog voor Twente nog mooier worden in de eerste helft. In een soortgelijke situatie als die van Ugalde was het Michel Vlap die één-op-één kwam met Fener-doelman Irfan Egribayat, maar hem niet wist te passeren. Even later waren het de Turken die uit het niets op gelijke hoogte kwamen. Na een voorzet van Sebastian Szymanski wist uitgerekend Jayden Oosterwolde, die in het verleden uitkwam voor Twente, de gelijkmaker te maken. Vlak voor rust ging het helemaal fout voor Twente. Youri Regeer, die Brenet verving, maakte een harde tackle en moest na ingrijpen van de VAR met rood van het veld.

Na rust was het enkel tegenhouden en de schade beperken voor Twente, maar dat ging al snel mis. Weer was het Szymanski die de ploeg van Joseph Oosting pijn deed, maar nu zelf wist te scoren. Daarna kwam Irfan Kahveci nog twee keer tot scoren en in de laatste seconden van het duel deed ook Dusan Tadic een duit in het zakje door vanaf de stip te scoren. Dat maakt de opgave in de Grolsch Veste van volgende week een erg lastige.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!