Nieuws

'KNVB denkt aan gewilde Wiegman als toekomstig opvolger van Koeman'

'KNVB denkt aan gewilde Wiegman als toekomstig opvolger van Koeman'

24-08-2023 12:33 Laatste update: 12:49
3

Sarina Wiegman staat op de shortlist om in de toekomst Ronald Koeman op te volgen als bondscoach van Oranje. Dat meldt The Telegraph.

Volgens de Engelse krant komt Wiegman in beeld als de vacature voor het bondscoachschap bij Oranje weer openstaat. Koeman heeft nog een contract tot na het WK 2026, maar daarna zou de bondscoach van de Engelse vrouwen in beeld zijn.

Nooit eerder stond er een vrouw aan het roer bij een bond of topclub in het mannenvoetbal. Wiegman wist voor de vierde keer op rij een finale te halen van een EK of WK. Eerst tweemaal met Nederland en daarna met Engeland. Volgens The Telegraph is haar kandidatuur nu 'sterker dan ooit'.

Wiegman benadrukte na de met 1-0 verloren WK-finale tegen Spanje dat ze niet de intentie heeft om Engeland te verlaten. Mark Bullingham, directeur van de FA, liet eerder al weten dat hij niet uitsluit dat Wiegman in beeld komt als opvolger van Gareth Southgate, terwijl ook de Amerikaanse bond op Wiegman zou azen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!