Nieuws

Karlsson aangekomen in Italië: 'AZ vangt miljoenen, maar niet de hoofdprijs'

Karlsson aangekomen in Italië: 'AZ vangt miljoenen, maar niet de hoofdprijs'

22-08-2023 11:40 Laatste update: 12:20
1

AZ heeft Jesper Karlsson zo goed als zeker verkocht aan het Italiaanse Bologna. Op social media verschijnen dinsdagochtend beelden waarop de Zweedse aanvaller aankomt in Italië om de laatste details af te ronden. Volgens het Algemeen Dagblad vangen de Alkmaarders twaalf miljoen euro voor de linksbuiten.

De transfersom van twaalf miljoen is relatief laag voor een basisspeler van AZ. Eerder deze window vertrok Reijnders nog voor negentien miljoen euro naar AC Milan. Echter, de Alkmaarse club heeft met Karlsson afgesproken om deze zomer mee te werken aan een vertrek, aangezien de aanvaller AZ de vorige zomer trouw bleef.

Eerder genoot de Zweed nog de interesse van SS Lazio, maar de Zweed zag deze transfer afketsen toen de Italiaanse club koos voor Gustav Isaksen. De linksbuiten kampt momenteel nog met een spierblessure, wat mogelijk invloed heeft gehad op het niet doorgaan van deze transfer.

Voor de aanvaller betekent de aankomende overgang naar Bologna een vertrek na drie succesvolle seizoenen in Alkmaar. De Zweedse buitenspeler kwam in 2019 over van FC Midtjylland en maakte al snel indruk met zijn dribbels, fraaie hakjes en doelpunten van afstand.

In drie jaar tijd was Karlsson goed voor 31 assists en 46 doelpunten in 124 wedstrijden voor AZ. Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan de successen van de Noord-Hollanders in die periode.

Met zijn vertrek verliest AZ opnieuw een belangrijke basisspeler. Eerder vertrokken dit seizoen ook al Tijjani Reijnders, Sam Beukema en Milos Kerkez bij de huidige koploper van de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!