Transfernieuws

Officieel: Karlsson vertrekt na drie jaar bij AZ en volgt Beukema naar Italië

Officieel: Karlsson vertrekt na drie jaar bij AZ en volgt Beukema naar Italië

23-08-2023 18:35

AZ neemt afscheid van Jesper Karlsson. De Zweedse aanvaller gaat oud-ploeggenoot Sam Beukema achterna en tekent bij het Italiaanse Bologna.

AZ ontvangt naar verluidt ruim tien miljoen euro voor de 25-jarige Zweed. Karlsson stond lang in de belangstelling van SS Lazio, maar die deal ketste uiteindelijk af. Nu heeft de aanvaller zijn transfer naar de Serie A alsnog te pakken. Bij Bologna komt Karlsson samen te spelen met onder meer Beukema, die eerder deze zomer al een transfer van AZ naar Bologna maakte. Nederlanders Sydney van Hooijdonk en Joshua Zirkzee worden ook teamgenoten van Karlsson.

Karlsson kwam in de zomer van 2020 voor ongeveer 2,5 miljoen euro over van het Zweedse Elfborg. De buitenspeler kwam in drie jaar tijd tot 124 optredens waarin hij goed was voor 46 goals en 33 assists. "Ik heb drie hele goede jaren gehad bij AZ. Ik wil graag iedereen bij de club bedanken voor hun hulp, steun en de mooie tijd", aldus Karlsson op de clubsite.

"Van mijn teamgenoten door de jaren heen tot de staf en alle anderen in en om AZ", vervolgt de Zweed. "Daarnaast spreek ik graag mijn dankbaarheid uit naar de AZ-fans voor hun enorme en continue support. Nu verheug ik me op een nieuwe uitdaging, waarbij ik me door ga ontwikkelen in Italië en wederom ga proberen het beste in mezelf naar boven te halen. Ik zal AZ blijven volgen in de toekomst. Deze club blijft dan ook voor altijd speciaal voor mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!