Nieuws

Waarom is de eerste thuiswedstrijd van Luton Town in de Premier League uitgesteld?

Waarom is de eerste thuiswedstrijd van Luton Town in de Premier League uitgesteld?

19-08-2023 14:22 Laatste update: 14:23

Luton Town dit seizoen voor het eerst in de Premier League, maar thuiswedstrijden kunnen er nog niet worden gespeeld. Het eerste duel op Kenilworth Road is uitgesteld omdat het stadion nog niet Premier League-proof is.

Luton Town zou het zaterdag in een thuiswedstrijd opnemen tegen Burnley, maar dat gaat er nu nog niet van komen. De club moet nog voor 11,7 miljoen euro aan het stadion verbouwen en daarom kan er nu nog niet worden gespeeld. 'Luton Town gaf de competitie en Burnley geen garanties dat het werk op Kenilworth Road op tijd af zou zijn', aldus de uitleg van de Engelse voetbalbond.

Ondanks de verbouwingen blijft Kenilworth Road een legendarisch, romantisch stadion. De vesting is midden in een woonwijk gelegen. Dat wil zeggen dat de mensen letterlijk op trappen moeten lopen die over de achtertuin van verschillende woningen gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!